Over ons

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.6″ hover_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.4.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.6″][et_pb_text _builder_version=”4.4.6″ hover_enabled=”0″ custom_padding=”|5px||||”]

MTB Spaarnwoude

MTB Spaarnwoude is club met vrijwilligers welke samen met MTB NoordWest zich inzet voor het MTB parcours in Spaarnwoude. Het bouwt met trots het parcours en pleegt het onderhoud, daarnaast geeft in het zomerseizoen op woensdagavond MTB training.

Het parcours:

Al 20 jaar ontfermt MTB Spaarnwoude samen met vrijwilligers zich over de aanleg, verbetering en onderhoud van de trail. Daarnaast geven we informatie aan de gebruikers en bemiddelen we in met het recreatieschap Noord Holland over de bijkomende zaken betreffende deze MTB route.

Trainingen:

Dit parours leent zich bij uitstek voor trainingen omdat er zo veel verschillende technische elementen in zitten. Tevens vinden we dat goed mountainbiken niet zomaar gedaan is en willen we het iedereen graag leren. Als 20 jaar geeft een steeds groter wordende groep gediplomeerde trainers aan een daarmee groeiende groep deelnemers training op drie niveau’s. Gezien we dit alleen met daglicht willen doen vinden de trainingen alleen tijdens ‘zomertijd’ plaats op woensdagavond. Tijdens de winterperiode vinden er diverse activiteiten plaats in het weekend. Voor meer informatie hierover kun je via deze link wijzer worden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.6″ custom_padding=”0px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.6″][et_pb_text _builder_version=”4.4.6″]

 

 Hoe en waarom

Hoeveel we ook houden van onze sport, willen we mountainbiken met respect voor de natuur en werken steeds in goede verstandhouding samen met natuurbeheerders en lokale overheden, zoals bij de aanleg en het onderhoud van onze mountainbikeroute.

Ook streven we naar een harmonieus samenzijn met andere recreanten. Om deze redenen onderschrijven we ook de IMBA rules of the trail. Wij denken zo de maatschappelijke waardering voor mountainbiken te vergroten, en dat dit de sport ten goede komt.

Als betrouwbare partner met een goede staat van dienst en bewezen expertise zijn we echt een aanspreekpunt geworden op het gebied van mountainbiken in onze regio, en we zijn er trots op die rol te mogen vervullen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.6″][et_pb_text _builder_version=”4.4.6″]

Geschiedenis

Het Parcours in Spaarnwoude is in 1989 met behulp van de inspanningen van Jacques Versteege, Jeroen van der Mije  en enkele mensen van uitspanning het Buitenhuis tot stand gekomen.

Na enkele strategische overleggen en wat heen en weer gepraat tussen het net opgestarte Recreatieschap en het door ons opgerichte clubje kregen we de mogelijkheid om een parcours aan te leggen.

Er was echter een klein addertje onder het gras we moesten dit grotendeels zelf doen, mede dankzij de toenmalige eigenaar van het Buitenhuis die weer wat vriendjes had die weer wat mannetjes kenden, die het wel weer voor elkaar zouden krijgen dit door assielzoekers, ja toen al,  is het parcours tot stand gekomente. Zelf hebben we toendertijd o.a. een kuipbocht op de skiheuvel aangelegd, die er helaas niet meer is.

Naderhand werd het parcours uitgebreid met de heuvel  achter het toilethuisje en weer een periode later de uitzichtheuvel.

Het eerste evenement wat plaatsvond was het  districtskampioenschap, georganiseerd door DTS/ Jan Beekhoven en een aantal Kroezers van het eerste uur. We begonnen ’s morgens met een pak sneeuw, en eindigden de dag met een laag bagger. Daarna hebben we een aantal jaren Nationale wedstrijden op het parcours gehad inclusief tv verslagen en als klap op de vuurpijl een Nationaal Kampioenschap verreden over twee dagen. Ook hebben we al meerdere jaren een heuse winter- en zomercompetitie en de vaste woensdagavondtrainingen. Ook hebben we vele jaren deel uitgemaakt van de Rabotop NH competitie.

Inmiddels is het parcours wederom uitgebreid, en ook dankzij goede bewegwijzering zijn we wederom een stap verder en mogen we concluderen dat we inmiddels rond de tiende plek liggen als het gaat om het lijstje van de Nederlands MTB parcoursen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]