Selecteer een pagina

Lengte van de route

De route heeft een lengte van 7 kilometer.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood (4,5 kilometer) en zwart (6 kilometer) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

– Parkeerplaats nabij Snowplanet, Heuvelweg 6-8, 1981 LV in Velsen-Zuid.

GPS track

Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De start coördinaten zijn: N 52.45242, E 4.67317.

Omgeving

Tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je de recreatiegebieden van Spaarnwoude (www.spaarnwoude.nl). Het is een oase van groen waar je van alles kunt beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën en paintballen. In de Groene Weelde ligt de Big Spotters Hill, deze piramidevormige heuvel met fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer is populair voor een stevige heuveltraining. ’s Zomers zijn de gebieden het perfecte decor voor festivals en bij Informatieboerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

Check voordat je komt fietsen het nieuws item op onze website of onze Facebook pagina i.v.m. eventuele blokkades vanwege de festivals.

Aard van de route

De start van de route is bij de 3 gestapelde betonnen “Lego” stenen met het rode MTB teken. Je start direct met een klein klimmetje gevolgd door een pittige afdaling. Vervolgens rijdt je over 2 houten bruggetjes en de volgende klim dient zich aan. Dan blijf je het pad volgen en volgt er een splitsing in de route.

Recht door: Rood – lengte 4,5 kilometer.

Rechts af: Zwart – Lengte 6 kilometer.

Het parcours is gevarieerd door kleine klimmetjes, gevolgd door pittige afdalingen, houten bruggetjes, schelpenpaadjes en gras. De paden zijn single track aangelegd, daardoor zijn er speelse routes gemaakt, met op de top van de heuvels prachtige uitkijkpunten.

LET OP!!! Respecteer de andere gebruikers van het recreatiegebied, zoals bijv. ruiters en wandelaars. Pas je snelheid aan.

Ook in de omgeving van het parcours kun je goed fietsen. Hier is geen route uitgepijld, maar je vindt er wel veel onverharde paden.

Info

Recreatieschap Spaarnwoude, 023-5202820

Extra

Als Donateur van MTB-Noordwest steun je het mountainbiken in Noord-Holland. Jouw bijdrage komt 100% ten goede aan het onderhoud en de aanleg van lokale mountainbikeroutes. Voor € 10,00 ben je donateur! 

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook.

 MTB Spaarnwoude  Mail MTB Spaarnwoude