Parcours

Lengte van de route

One route heeft een lengte van 7 kilometer en start bij de 3 gestapelde betonnen “Lego” stenen met het rode MTB teken. Je start direct met een klein klimmetje gevolgd door een pittige afdaling. Vervolgens bike je over 2 houten bruggetjes waarna gelijk de volgende klim zich al aandient. Je blijft het pad volgen, totdat je een splitsing tegen komt:

Recht door: Rood – lengte 4,5 kilometer.

Rechts af: Zwart – Lengte 6 kilometer.

Het parcours is vervolgens gevarieerd en bevat kleine klimmetjes, gevolgd door pittige afdalingen, houten bruggetjes, schelpenpaadjes en gras. De paden zijn single track aangelegd, daardoor zijn er speelse routes gemaakt, met op de top van de heuvels prachtige uitkijkpunten.

We vragen iedereen om ook andere recreanten in Spaarnwoude met respect te behandelen en ook op het parcours respectvol met elkaar om te gaan. Inhalen is soms lastig, maar er zijn genoeg punten waar dit wel mogelijk is. Wacht netjes op je beurt en gun elkaar het plezier.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood (4,5 kilometer) en zwart (6 kilometer) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Meer gedetailleerde informatie over onze route vind je op:  Spaarnwoude (mtbroutes.nl)

En ben je nieuwsgierig hoe jij ons parcours zou kunnen rijden? Check dan onderstaand youtube filmpje:

Startlocatie

Je auto kun je parkeren bij  de paarkeerplaats nabij Snowplanet. Adres:

Heuvelweg 6-8

1981 LV in Velsen-Zuid

Let op: fiets via de parkeerplaats op weg rechts naast de parkeerplaats naar boven. Deze blijf je volgen, totdat je bij aan je rechterhand de start van het parcours aantreft.

GPS track

Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De start coördinaten zijn: N 52.45242, E 4.67317.

Omgeving

Tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je de recreatiegebieden van Spaarnwoude (www.spaarnwoude.nl). Het is een oase van groen, waar je van alles kunt beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën en paintballen. In de Groene Weelde ligt de Big Spotters Hill, deze piramidevormige heuvel met fantastisch uitzicht over de Haarlemmermeer is populair voor een stevige heuveltraining. ’s Zomers zijn de gebieden het perfecte decor voor festivals en bij Informatieboerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

Blokkades of updates parcours

Check voordat je komt fietsen het nieuws item op onze Facebook pagina i.v.m. eventuele blokkades vanwege de festivals of vanwege onderhoud van het parcours.